Riso con zucca e ali di pollo

de brunetica in Pui, 31 Oct 2011 | 3600 vizualizari

 

Daca tot este anotimpul dovleacului , de ce nu am prepara si un orez cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez ,
  • 350 g. dovleac ,
  • o ceapa medie ,
  • 50 g. unt ,
  • 1/2 pahar de vin alb ,
  • 100 g. parmezan ,
  • sare ,
  • piper ,
  • o lingurita de secretul gustului ,
  • 5 aripioare de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Riso con zucca e ali di pollo:

Intr-o oala pui aripile de pui la fiert cu delicatul. In alta oala pui la fiert 150 g de dovleac curatat, spalat si taiat patratele

Intr-o tigaie topesti untul si adaugi ceapa taiata marunt. Cand ceapa este destul de calita ( dar nu rumena) adaugam orezul si restul de dovleac taiat patratele . Lasam la fiert pentru 5-10 minute amestecand. Adaugam vinul si supa in care au fiert aripile si lasam pentru 20-25 minute. Cand orezul este aproape gata adaugam dovleacul care a fiert separat ( trebuie sa fie pasat), amestecam si adaugam untul, sarea, piperul, aripile de pui si parmezan. Amestecam bine si lasam orezul la odihna pentru 10 minunte, oala trebuie sa fie acoperita. Asezam orez in farfurii si presaram parmezan .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa aveti un orez mai parfumat si aromat adaugati o ramurica de rozmarin pus intr-un tifon

Daca ti-a placut reteta noastra "Riso con zucca e ali di pollo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pui si ciuperci reteta simpla si delicioasa