Rigatoni arrabiata

de Corinuta in Paste, 23 Iul 2010 | 9046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ardei iute (chilli) macinat
  • 2 conserve de rosii cojite 
  • 400 g rigatoni (macaroane mici)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras (parmezan, Emmental etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni arrabiata:

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie.

Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin.

Se adauga rosiile tocate din conserva si se fierb la foc mic, timp de aprox. 20 minute, pana se ingroasa usor.

Intre timp se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se rup frunzele de busuioc, se spala si se taie fasii inguste. In final se adauga peste sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se scurg pastele, se impart in farfurii, se toarna deasupra sosul si se presara cascavalul ras.

TIPS-URI

1

480 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni arrabiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

24.07.2010, 12:35

Nadina, noua tare ne-a placut.......desfunda sinusurile

Bunica 1

24.07.2010, 22:25

imi plac atat de mult pastele, dar cand vad cate calorii au ma lipsesc...

Corinuta 1

25.07.2010, 15:51

Bunica, promit k nu mai pun caloriile.....oricum cred ca e reteta de paste cu cele mai putine calorii....eventual ar mai fi cele ''alio olio&peperoncino'' cu si mai putine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci