Ridichi murate in otet / Pickles

de Catalina L in Muraturi, 28 Iul 2021 | 4892 vizualizari

 

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc.
Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 morcov
  • 1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
  • 20 gr de sare marină
  • piper de sichuan
  • rozmarin proaspăt
  • 80 ml oțet alb organi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate in otet / Pickles:

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 

Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l  rondele. 

Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.

Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 

Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină.  Se aduce saramura la fierbere. 

Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 

Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.

Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.  Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere.  Depozitare: o lună bună la frigider. 

Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

TIPS-URI

1

pentru 2 borcane de 600 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet