Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare

de Lau in Ciorbe, 9 Noi 2017 | 35388 vizualizari

 

Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare
Descopera reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare, un preparat clasic romanesc care aduce gustul autentic in bucataria de acasa. O reteta perfecta pentru o masa reconfortanta si hranitoare. Bogată in arome si texturi, este ideala pentru masa de pranz sau cina, si va fi cu siguranta pe placul intregii familii.
Pentru cea mai buna ciorba de perisoare ai nevoie de: carne tocata, cateva oase de vita, legume si bors proaspat

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

  • cateva oase de vita
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare
  • piper
  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • patrunjel tocat
  • boia sare
  • piper
  • 1 lingura gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

Punem oasele de vita la fiert,  in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie.

Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam telina, ceapa, morcovul tocate marunt si lasam sa fiarba legumele.

Intre timp, pregatim perisoarele, mai adaugam peste carne oua, patrunjel, ceapa (data prin razatoare si stoarsa de apa), grisul, amestecam bine pana ce se incorporeaza bine oul si devine o compozitie omogena.

Cu mainele umede, formam perisoarele pana terminam carnea. 

Dupa ce au fiert legumele, adaugam rosiile taiate cubulete, ardeiul, sare si borsul cald si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte, scoatem oasele de vita, adaugam dovlecelul tocat si lasam sa fiarba 5 min.

Dupa 5 min, adaugam perisoarele sa fiarba la foc mic, fara a amesteca, pana ce se ridica la suprafata.

La final, adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, amestecam usor, putem servi cu smantana.

O bunatate este si reteta de Ciorba de rata cu legume , dar si Ciorba din Tara Motilor, o reteta veche, copiata dintr-un calendar din anii 80.

Va recomandam si reteta de Ciorba de legume cu perisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba Radauteana