A iesit tort parfumat, aromat, delicios! Cei care au degustat au mai cerut o portie: ). Pt reteta m-am insipart de la Mirela https://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mure-si-crema-mascarpone-79054.html.
Blat:
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
1/2 praf de copt
esenta de vanilie
Crema:
5 oua
150 ml lapte
250 g zahar
esenta de vanilie
3 lg faina
500 g mascarpone
500 ml frisca
cateva mure
Sirop:
200 ml apa
3 lg zahar
esenta de vanilie
In plus:
13 piscoturi
50 g cacao
Mai intai pregatim blatul.
Dam drumul la cuptor.
Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus. La sfarsit adaugam esenta.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul si coacem blatul la foc mediu cca 25 min.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se răcească.
Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele si faina si omogenizam. Fierbem crema la foc mic pana se ingroasa, amestecând continuu. Cand este gata, adaugam esenta de vanilie, o acoperim cu o folie, pentru a nu face crusta si o lasam sa se răcească.
Mixam frisca (trebuie să fie rece, de la frigider).
Intr-un castron punem crema de mascarpone si mixam ,dar atentie să nu se taie. Adaugam crema fiarta si racita, mixand bine. Adaugam si frisca batuta treptat si omogenizam totul bine.
Sirop: Fierbem apa cu zaharul si vanilia. Il lăsăm sa se răcească.
Asamblare: Tăiem blatul.
In tava detasabila punem o foaie de blat, o Insiropam si punem crema, peste crema adaugam mure. Punem piscoturile insiropate, crema, mure,foaia de blat insiropata si crema.
Il băgăm cateva ore la rece.
Ornam tortul cu mure si cacao.
Pofta buna!
1
Blatul este bine sa fie făcut cu o zi înainte.