O supa ce merita toata atentia. Am mancat-o de multe ori si o fac si des. Daca aveti toate ingredientele pregatite, atunci e " floare la urechi" s-o preparati. Mai greu la preparatele asiatice e cu aprovizionarea ingredientelor. Sunt mai greu accesibile.
Pentru aceasta Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: lapte de cocos, pui, ciuperci, rosii, ceapa.
Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World
Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert.
Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa, galaganul-ghimbirul
Cand incepe sa fiarba se adauga carnea.
Se spumeste de cateva ori si se adauga ciupercile, se fierbe 10 min,apoi se adauga laptele de cocos si o bucata de zahar de palmier, 15 grame, sosul de peste, rosia taiata felii si se continua fierberea inca 10 min.
La sfarsit se adauga frunzele de kaffir lime, sucul de lime si se potriveste de sare.
Se serveste cu ardei iuti taiati si frunze de coriandru alaturi de orez simplu.
Supa este gata!
Pofta mare!
Vezi si reteta de Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World
1
Daca nu aveti zahar de palmier, puteti inlocui cu zahar brun
2
Intotdeauana supele asiatice se servesc cu orez simplu.
3
Separat, langa supa se serveste cu multa verdeata, ardei iuti si feliute de lime