Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

de laura_n in Mancaruri de legume, 10 Iul 2023 | 7012 vizualizari

 

Nu trece vara sa nu prepar aceasta Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi.
Buna de te lingi pe degete si ma bucur ca baietii o mananca de fiecare data cu pofta.
Cel mic ii spune tocanita "de galbenele", spre amuzamentul nostru :)))
 
Ca si ingrediente sunt necesare cateva: galbiori proaspeti, usturoi, ulei de masline, smantana si ceva verdeata (daca va place).
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
  • 1 kg galbiori proaspeti
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi:

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.

Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste usor, apoi se adauga galbiorii. 

Se lasa focul iute astfel incat galbiorii sa nu apuce sa lase zeama si sa se rumeneasca bine. 

Se adauga smantana si putina apa, se amesteca si se lasa la scazut, la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si piper si, daca simtiti nevoia, se adauga iar usturoi.

Se lasa pe foc pana cand tocanita scade cat place fiecaruia (mie imi place uneori mai zemoasa) si se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.

Evident, se serveste cu mamaliguta calda si castraveti murati.

Daca mi-ar gati cineva asa, in fiecare zi as manca numai galbiori.

Vezi si reteta de Tuslama domneasca de burta cu galbiori.

TIPS-URI

1

curatati bine galbiorii de impuritati

2

smantana trebuie sa fie din cea grasa, 30%, pentru un gust mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"