Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 18930 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir:

Reteta de preparare a papanasilor

Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.

Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.

Lasa deoparte pentru 25-30 minute.

Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.

Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.

Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.

In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.

Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.

Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.

Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.

Sa va fie de bine!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]