Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Sep 2016 | 5386 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Astazi m-a urmarit  tare de tot o reteta...de cand am vazut-o pe 3 sisters cooking...n-am mai avut liniste pana n-am preparat-o! :)))))...le multumesc pentru desertul rapid, delicios!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 gr iaurt grecesc (Liddl)
  • 150 gr. gris
  • 100 gr. pesmet
  • 100 gr. unt
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar pudra vanilat( eu am pus brun)
  • coaja de la o lamaie( Bio)
  • sare un praf
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai intai  se pregatesc ingredientele.

Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit.

Untul moale, amestecati-l cu  grisul si frecati-l usor cu un tel, adaugati praful de sare si coaja de lamaie, apoi ouale pe rand, pana la omogenizare si la final iaurtul si vanilia.

Eu am avut un ibric mare, am pus compozitia, am tinut vasul pe foc mic, am amestecat permanent pana s-a umflat amestecul si a dat cateva clocote, apoi l-am racit. 

Aveti grija ca se prinde foarte usor de fundul vasului, asa ca nu plecati de langa el si amestecati permanent.

Intre doua linguri am format papanasii pe care i-am pus in pesmetul inca cald rumenit.

Fiecare papanas l-am pudrat cu zahar pudra vanilat si l-am asezat cu grija in tava pregatita si tapetata cu foaie de copt.

La cuptorul incins ( avand electric l-am pus la 200 de grade) am copt papanasii fix cinci minute.

Gata! Noi i-am mancat cu dulceata de nectarine deasupra...yamyyyyyy!

Delicios...va doresc pofta bunicica in caz ca alegeti sa-i preparati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

29.09.2016, 23:48

Multumesc Diuta scumpa! Multumesc si pentru ca ai probat reteta...esti o dulceata.....ma bucur mult ca te-au incantat!Te imbratisez cu drag!

mihaelar63 1

30.09.2016, 02:18

Cred ca au iesit niste pufoseniiiiii !!!!

RuxyRux 1

03.10.2016, 21:00

Multumesc scumpo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu peltea de struguri