Reteta de preparare a papanasilor

de getix in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4575 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce
  • 400 g faina
  • 3 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat ( nestins)
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pt prajit
  • smantana, dulceata de visine pentru topping
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca  bine. 

Adaugam faina + grisul si  framantam  aluatul pana nu se mai  lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina (in functie de consistenta branzei). Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios. Se lasa  10 min sa se odihneasca. Dupa cele 10 min. se formeaza bile pe care le gaurim la mijloc . Formam  alte bile micute care se vor pune deasupra papanasilor cand ii servim .

Prajim papanasii si bilutele in  baie de ulei, la foc mic. Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Sunt o...nebunie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]