Reteta de preparare a papanasilor
reteta o am de pe un site de ceva ani... asa ca nu mai stiu de pe care site :s
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea zemoasa mai adaugati putina faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.
Intr-un ceaun se pune ulei la incins, destul de mult cat sa balteasca papanasii in el.
Din aluat se fac niste mingiute mai mari iar apoi se strapung cu degetul prin bilele formate prin mijlocul mingiutei. Dati un pic prin faina si apoi batatoriti un pic cercul format marind un pic gaura formata.
In uleiul bine incins se prajesc papanasii pe ambele parti, circa 5-6 minute.
Se servesc calzi cu smantana (peste smantana se pune zahar) si dulceata. Eu am folosit niste caise dintr-un compot.
Pofta buna!