Pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- n-am respectat chiar 100% reteta, ca eu nu-s cafegioaica, asadar si prin urmare am mai redus din cafea, am marit putin blatul, ca nu aveam tava cu dimensiunile ei. In fine ce sa o mai lungesc, mai bine ma apuc sa scriu ce am prestat mai ales ca se pare ca asta-i reteta cu numarul 1700.....
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, zahar, ulei, faina, cacao, ness, cafea, ciocolata, unt, mascarpone, smantana lichida.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700
Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina amestecata cu cacao, la final am adaugat uleiul si am omogenizat compozitia, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am portionat in 12 bucati mai mari.
Sirop : Am pus zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramel a devenit fluid, am tras ibricul de pe foc si am adaugat ness-ul, am amestecat bine si am lasat sa se raceasca.
Glazura : Am pregatit 130 ml cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus cafeaua intr-un ibric, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba in 2-3 clocote, am luat de pe foc ibricul , l-am lasat 2-3 min apoi am adaugat ciocolata si untul si am amestecat energic, am lasat sa se raceasca.
Crema : Am frecat bine lingura de ness cu lingura de apa. Intr-un castron am pus mascarponele, zaharul, smantana si ness-ul frecat si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.
Asamblare : Dupa ce am portionat blatul, am luat fiecare bucata si am inmuiat-o in sirop, am procedat la fel cu toate bucatile. Le-am asezat pe un gratar, apoi le-am glazurat pe fiecare in parte, la final am ornat fiecare bucatica cu crema.
Vezi si reteta de Tort Tiramisu