O rețetă clasică din caietul de rețete adunate de la mame și bunici! Delicioasă, cu mult zahăr pentru vremurile actuale, dar merge, așa o data la 6 luni! ;) Scuze ptr pozele de prezentare finală, s-a epuizat instant și nu am avut timp să fac poze artistice! ;) Dar promit că revin și cu poze frumoase, pe cuvânt de Bucătăraș! ;)
Pentru Reteta de prajitura Borzosa sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, unt, zahar, gem caise si nuci.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa
Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde.
Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina cernută împreună cu praful de copt și sarea.
Se începe frământarea clasic sau cu ajutorul robotului/mixer și se adaugă gălbenușurile, amestecându-se continuu până ce se obține un aluat elastic. Se mai adaugă dacă mai e nevoie de puțină făină, ca să fie lipicios. Aluatul obținut se lasă la rece cca. 30 de minute.
ÎDupă cele 30 de minute de odihnă, aluatul se întinde pe o faoie de copt și se așază în tavă și pune dulceața de caise, care se întinde uniform peste blat.
Alubușurile se bat energic cu zahărul pudră, apoi se adaugă nuca măcinată și se toarnă peste blat, și se întinde uniform. Deși ar fi trebuit să-mi iasă așa puțin burzuluită :D ( cum îi spune și numele Borzos adică zbârlit, ciufulit, țepos) de data asta a ieșit mai netedă! ;) Motiv pentru care să o mai refac! :D ;)
Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, apoi încă 20 minute la 150 grade.
Se lasă să se răcească sau chiar până a doua zi, ca să se poată tăia frumos.
Spor și poftă bună! ;)