Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

de miki_a in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 90383 vizualizari

 

Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei ca la bucatarasi acasa!  Bune, placute si spornice, vestitele minciunele, desertul bunicilor noastre! La prepararea aluatului pentru reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei, am folosit reteta clasica de cozonac! 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

  • 500 gr. faina alba cernuta + 30 gr. pentru infainat masa de lucru;
  • 100 gr. unt moale (nu topit);
  • 50 gr. zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 100 ml. lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 1 lingurita cu zahar vanilat (facut in casa)
  • 200-300 ml. ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei:

Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).

Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o lingurita de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca.

Intr-un bol mic, amestecam si omogenizam galbenusurile, sarea, smantana, zaharul pudra vanilat si restul de zahar brun.

Facem o "fantana" in vasul cu faina si turnam cele doua compozitii. Amestecam cu mainile, mai usor la inceput, iar pe parcurs mai energic, pana formam un aluat fin, dens, frumos.

Daca aluatul vi se pare lipicios (depinde foarte mult de faina folosita), mai punem cateva prize de faina si / sau ulei pana se leaga si nu se mai lipeste de maini.

Framantam aluatul maxim 30 de minute, dupa care il lasam la dospit, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua. Infainam suprafata de lucru (nu e un pas obligatoriu), intindem aluatul si incepem sa il decupam, in dreptunghiuri mai mici sau mai mari. In mijlocul dreptunghiurilor, facem cate o taietura mica si trecem un colt sau pe amandoua prin ea.

Intr-o tigaie (sau friteoza) incingem uleiul si punem "minciunele" la prajit, pe ambele parti, pana devin frumoase si aramii. 

Le scoatem pe servete absorbante. 

Le servim calde sau reci, simple, pudrate, cu creme, frisca, dulceata!

Spor si pofta buna! 

Stiti ce-mi mai aminteste mie de bunica? Acest delicios Lapte de pasare si Minciunelele (uscatele Sau Scovergi) cu Smantana

Eu le fac des copiilor si biscuiti spritati sau biscuitii copilariei

TIPS-URI

1

Puteti aromatiza aluatul cu ce va place (coaja rasa de portocale, lamaie, esente etc).

2

Se pot face si la cuptor!

3

Puteti mari / micsora cantitatea de zahar sau il puteti inlocui cu indulcitori, siropuri etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi glazurate de post, la cuptor