Ratatouille

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 27652 vizualizari

 

Ma tin de burta si incerc sa scriu reteta :) Nu va pot descrie in cuvinte cum miroase aceasta mancare absolut delicioasa! O nebunie de arome, gusturi si culori, neaparat trebuie sa incercati! |Este foarte simplu de realizat!
Ratatouille este un fel de mancare traditional frantuzesc, originar din Nisa. Legumele pot fi preparate separat sau impreuna, rezultatul fiind deosebit!

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (mai mare)
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena.

Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.

Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze :)

Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Este bine ca legumele sa fie cam de aceeasi marime, de fapt de acelasi diametru, ca sa se aseze frumos in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Oana 1

25.01.2010, 17:42

Da, Dragos, iti dai seama cu rosii de gradina E bun, bun!

mihaelar63 1

25.02.2010, 07:55

acum am descoperit reteta precis o fac si eu , felicitari pentru prezentare o pun la favorite

Oana 1

25.02.2010, 08:54

Multumesc, Mihaela Mmm, foarte bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume