Rasturnata cu portocala si morcov

de Valclaudia in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4030 vizualizari

 

culoare energizanta si un gust pe masura!

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 100 g. zahar pentru caramelizat
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 1/2 pahar iaurt natural
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu portocala si morcov:

Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja).

Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii.

Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana se caramelizeaza zaharul (180 grade cca 10-15minute).Eu am asezat din loc in loc printre feliile de portocale si niste morcov ras sa umplu spatiile libere.

In acest timp mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de copt. Adaugam pe rand ouale,iaurtul (cca 2 linguri cu varf), morcovul dat pe razatoarea mica iar la final faina in ploaie.

Turnam acest amestec peste feliile de portocale caramelizate si dam forma la copt pana trece testul cu scobitoarea. (cca 30 min.)

Scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam imediat pe un platou (daca nu ne grabim riscam sa se intareasca caramelul pe peretii vasului si compromitem aspectul rasturnatei in sensul la feliile de portocale pot ramane lipite de vas).

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si putina scortisoara sau se poate decora rasturnata cu frisca; noi am preferat sa o servim simpla, ni s-a parut foarte aromata asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu portocala si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

23.02.2014, 11:41

Azi m-ai dat gata!! Combinatii super faine si gust pe masura. Bravo!!

tiby 1

23.02.2014, 12:33

laura_n 1

23.02.2014, 15:40

foarte misto!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita