Rasol de vitel cu legume

de kamy in Vita, 28 Apr 2011 | 12724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc.rasol vitel
  • 3 morcovi
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • o ceapa (eu am pus juma.ca le am fff mari....cepele)
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vitel cu legume:

Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga.

Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi.

Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa.

Cand apa fierbe punem si buc.de rasol.Spumam cat este nevoie.Cand legumele sunt pe jumate fierte,punem cartofii.Cand s-au fiert le scoatem pe o farfurie.

Rasolul dureaza pana e bine fiert(3 ore la foc mic sa nu se tulbure supa).

Cand e bine fiert punem buc.de rasol intr-o tava,legumele pe langa(in afara de ceapa...o aruncam)punem din loc in loc bucatele de unt,putina supa(2-3 ling.)si dam la cuptor putin sa prinda culoare.

Se serveste neaparat cu hrean sau sos de hrean(ceva sa contina....hrean)

Cui ii place poate manca maduva pe paine prajita si sare.

Pofta maxima!!!!!

 

TIPS-URI

1

Eu fac rasolul la kukta deobicei-1 ora dupa ce incepe sa fluiere-dar amandoua erau la "mosie".

2

Sa crestati in vreo 2 locuri pielita de pe marginea rasolului ca se va aduna daca nu.

3

din zeama faceti o supa buna cu taitei de casa sau galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean