Rasol de porc in sos picant de rosii

de Merisor in Porc, 28 Iul 2013 | 14696 vizualizari

 

Ador sosurile de legume cu multe rosii si le combin cu orice fel de carne.
De data aceasta m-am oprit la rasol de porc pentru ca tare bine arata in alimentara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rasol de porc afumat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • boia iute de ardei
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 l apa
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc in sos picant de rosii:

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti.

Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai marunt, cubulete, iar usturoiul il presam..

Punem intr-un vas, pe foc, putin ulei si putina apa, lasam sa se incinda, adaugam ceapa si un praf de sare. Punem un capac peste vas si lasam sa se inabuse putin, mestecand din cand in cand.

Intr-un alt vas punem apa la fiert sa avem pentru a completa din cand in cand in sos.

Cand ceapa se inmoaie putin, adaugam morcovul, ardeiul si doua trei linguri de apa fiarta.

Rosiile curatate de pielite le trecem prin robot si le adaugam peste legumele de pe foc atunci cand morcovul se patrunde. Asezonam cu condimentele, mai adaugam putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc moale pana se ingroase putin, apoi adaugam usturoiul presat si feliile de jambon.

Mai lasam la fiert cam 10 minute dupa care stingem focul, scoatem foile de dafin si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca sosul nu este suficient de gros, de consistenta unei smantani, se poate adauga o lingura de faina, diluata in putina apa spre finalul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana