Racituri

de kamy in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2011 | 10030 vizualizari

 

stiu ca sunteti satule dar asa fac eu racile si cu toate ca de Craciun am facut portie dubla nu ne-am saturat si asta ptr ca Sabina a mancat pentru prima data....si a mancat...dimineata ,la amiaz si seara....am crezut ca i se face rau

 

INGREDIENTE

  • 6 picioruse porc proaspete
  • 1 kg.carne porc slaba fara os
  • o capatana jumate de usturoi
  • 2 cub concentrat de legume
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de concentrat, am pus apa cu 3 degete peste ele, capacul si am lasat sa fiarba o ora jumate dupa ce a inceput sa fluiere, la foc mic. Dupa ce s-a scurs timpul, am oprit focul si am pus Kukta pe ciment, la rece, pana a doua zi.

A doua zi, am desfacut capacul si cu o lingura, am luat toata grasimea adunata deasupra si am aruncat-o, am pus iara pe foc si cand s-a lichefiat continutul, am scos cu o strecura tot ce inseamna carne si m-am apucat de ales oasele, oscioare de la picioruse. Intre timp in lichidul ramas am pus usturoiul pisat, am mai pus putina sare si am lasat sa dea intr-un clocot. (atentie le sare...la raci cand gustam avem impresia ca e sarat destul,dar cand se incheaga vedem ca nu-i asa...eu pun putin mai multa sare) Carnea impreuna cu piciorusele dezosate le-am asezat in 2 yena dupa care am pus lichidul trecut printr-o strecuratoare fina si le-am dat la rece.

La noi racile se mananca cu ceapa sau mustar(mie imi place cu mustar)

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

am facut si un bol mic cu raci sa dea bine in poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sos de mustar si usturoi