Racitura moldoveneasca de porc

de DIANA B in Porc, 31 Ian 2011 | 14101 vizualizari

 

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

 

INGREDIENTE

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura moldoveneasca de porc:

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .

Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .

Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare

Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .

Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .

Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .

Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .

S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura moldoveneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

12.03.2011, 10:18

carla27carla - ATENTIE ! daca le pui fierbinti in frigi , s-ar putea sa-i faca ceva probleme

marcela1979 1

12.03.2011, 10:21

nu au fost fierbinti ca le am lasat pe balcon prima data pana s au racit si apoi le am pus in frigider

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]