Racitura moldoveneasca de porc

de DIANA B in Porc, 31 Ian 2011 | 13559 vizualizari

 

Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........

 

INGREDIENTE

  • Un picior inferior de porc , ca-i mai slab
  • Albitura - pastarnac, patrunjel , telina
  • Morcov
  • Sare
  • Piper
  • Concentrat  de legume
  • Usturoi  
  • Sos de hrean

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura moldoveneasca de porc:

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .

Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .

Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare

Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .

Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .

Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .

Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .

S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura moldoveneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

12.03.2011, 10:18

carla27carla - ATENTIE ! daca le pui fierbinti in frigi , s-ar putea sa-i faca ceva probleme

marcela1979 1

12.03.2011, 10:21

nu au fost fierbinti ca le am lasat pe balcon prima data pana s au racit si apoi le am pus in frigider

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza