Quiche lorraine

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2011 | 9998 vizualizari

 

O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume .

Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):
  • 280 gr faina
  • 1/8 lingurita sare
  • 115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului
  • 115 gr unt nesarat
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite otet alb
  • 2 lingurite apa cu gheata  
  • Pentru quiche cu afumatura:
  • 8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa  
  • Pentru quiche cu feta si spanac:  
  • 55 gr branza feta
  • 150 gr spanac  
  • 4 oua mari batute usor
  • 285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru  macinat
  • un varf cutit nucsoara rasa    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche lorraine:

Aluatul de baza pentru doua tarte:

Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare.

Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina, amestecand pana cand compozitia devine vascoasa. Coca ar trebui sa se lege si sa se poata modela intr-o forma de minge.

Se imparte aluatul in doua si se fac doua mingii care se infoliaza si se dau o jumatate de ora la rece.

Se scot pe rand din frigider si  se netezesc cu facaletul in forma unui disc. Se recomanda sa punem o folie de plastic deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Se aseaza apoi in forma de tarta si se trece la umplerea ei in varianta dorita.

Cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 tarte cu diametrul de 20-23 cm.

Aluatul se poate pastra pana la trei zile in frigider si pana la trei luni in congelator.

Quiche cu afumatura:

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se intinde foaia de aluat, se aseaza in forma de tarta cu diametrul de 23 cm, se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se pune la copt pentru 15 minute.

Se scoate si se lasa pe un suport pentru racire.

Se regleaza cuptorul la 200 grade.

Intr-o tigaie prajim baconul( felii sau cubulete) la foc moderat spre iute, pana devin usor crocante, apoi se scot pe servete de hartie pentru a se zvanta.

Intr-un bol mare batem ouale, frisca lichida( smantana), sarea, piperul, nucsoara.

Feliile de bacon se presara peste aluatul racit si se acopera cu amestecul de oua.

Se coace placinta pentru 30 de minute.

Quiche cu spanac si feta:

Se prepara conform retetei de baza dar fara bacon.

Se opareste si strecoara spanacul.

Se presara peste aluat branza feta, deasupra se aseaza spanacul si apoi amestecul de oua.

Pofta mare...delicios!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu spanac si sunca