La capitolul tarte si quiche imi place sa inventez diverse combinatii si sa incerc sa schimb din cand in cand retetele clasice pe care le am in caietul meu de retete. Aceste tarte sunt ideale pentru cina si se fac repede.
-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de naut deasupra. Am scos-o si am scos boabele de naut.
- Intre timp de ocupam de umplutura: intr-o tigaie am calit putin baconul, ceapa taiata marunt, ardeii fasii mici si dovlecelul taiat semiluna. Am lasat sa se inmoaie putin si am aduagat ciupercile scurse din conserva. Am mai lasat putin, am adaugat sare, piper si putin chili picant.
-Am fiert doua oua; am taiat cascavalul cubulete; rosiile cherry le-am taiat in jumate; am batut cele 4 oua proaspete cu smantana si am condimentat cu sare, piper si nucsoara. Conopida de fierbe pe jumate.
- In forma de tarta am asezat prima data legumele, aranjam conopida in buchetele mici, presaram tonul, aranjam ouale taiate mai mic si presaram cu frunze de busuioc , aduagam branza si turnam cu grija sosul. Ornam cu rosiile cherry si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 minute. Scoatem si servim cu un sos de rosii sau pesto.