Quiche cu spanac

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2010 | 7044 vizualizari

 

Ieri am fost la o ceainarie GreenTee unde am mancat acest fel de placinta frantuzeasca.Mi-a placut atat de mult,incat am zis ca trebuie sa incerc si eu sa o fac.A iesit tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 250g faina  
  • 150g unt  
  • 1 ou  
  • 2 linguri lapte rece sau apa  
  • ½ lingurita sare  
  • Umplutura:  
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat  
  • 250g urda  
  • 250g branza de capra  
  • 4 linguri smantana  
  • 5 oua  
  • 1 lingura faina  
  • 1 ou pentru pus deasupra  
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.

Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.

Se serveste fierbinte cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere