Quiche cu spanac

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2010 | 6624 vizualizari

 

Ieri am fost la o ceainarie GreenTee unde am mancat acest fel de placinta frantuzeasca.Mi-a placut atat de mult,incat am zis ca trebuie sa incerc si eu sa o fac.A iesit tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 250g faina  
  • 150g unt  
  • 1 ou  
  • 2 linguri lapte rece sau apa  
  • ½ lingurita sare  
  • Umplutura:  
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat  
  • 250g urda  
  • 250g branza de capra  
  • 4 linguri smantana  
  • 5 oua  
  • 1 lingura faina  
  • 1 ou pentru pus deasupra  
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.

Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.

Se serveste fierbinte cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza