Puricei in tigaie

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 9143 vizualizari

 

Imi povestea soacra mea,ca pe vremea"foametei,in perioada de dupa razboi dimineata faceau "puricei in tigaie".Mamaliga rece,care ramanea de seara ,dimineata o prajeau in untura si o mancau cu sau fara ceapa.Am incercat si eu sa vad cum este,dar am imbunatatit-o cu ou si branza.Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri de mamaliga rece
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 oua
  • 50 g. branza de capra de la Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puricei in tigaie:

Mamaliga se marunteste cu ajutorul furculitei.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si apoi mamaliga.

Lasam la prajit cam 5 minute mestecad sa nu se lipeasca.

Intr-un castron batem ouale si le turnam peste mamaliga.

Cand ouale s-au intarit punem branza deasupra si lasam pe foc 2-3 min.

Se serveste calda cu sau fara ceapa.

TIPS-URI

1

Nu lasati uleiul sa fumege.

Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei in tigaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu ou