Pumpkin flan

de Mitinita in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 5008 vizualizari

 

De parca n-as fi descoperit destule de facut dintr-un dovleac...eh,acuma am gasit si desertul perfect,mai ales pentru cei care se uita la calorii. Reteta (numai putin adaptata) apartine Principesei Sofia si este publicata in Cartea Regala de Bucate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir Kotanyi
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin flan:

Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.

Cand s-a racit se face dovleacul pireu.

Intr-un bol se bat ouale,zaharul,scortisoara,nucsoara,ghimbirul si laptele.Adauga pireul de dovleac si amesteca.

Se unge o forma de copt cu unt,eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.

Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.

Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca daca nu sunteti la dieta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin flan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

Bunica 1

20.05.2011, 22:31

......si printesele gatesc bunatati

Mitinita 1

20.05.2011, 23:38


medi,flori din padure ca l-am facut acasa,dar a fost desertul dupa gratar!

Mitinita 1

20.05.2011, 23:39

bunica,a trebuit sa recitesc introducerea,am crezut ca pe mine m-ai facut printesa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]