Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

de Miha in Pui, 13 Apr 2010 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele
  • sare si piper
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 capatana usturoi
  • boabe de piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana supa de carne ( apa sau vin)
  • In plus:
  • 2 pungi de hartie sau 1 coala de hartie mai groasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume:

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Ceapa se toaca marunt, iar restul legumelor se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie felii subtiri, dupa preferinta. Se inabusa in cateva linguri de ulei de masline, pana incep sa se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si se mai inabusa 5 minute. Se stinge cu supa, apoi se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute, adaugand piperul, foaia de dafin, cimbrul si sare dupa gust. Daca va place se poate adauga si putin vin rosu.

Se rupe punga de hartie, carnea se pune pe un platou si se acopera cu sos.

TIPS-URI

1

acest sos poate fi servit la diverse preparate din carne, peste, orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si cus-cus