Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi

de getix in Pui, 8 Mai 2013 | 2564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezosate
  • 3 catei usturoi
  • condimente: busuioc, rozmarin, cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • 1 lingurita delikat
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 cartofi mai maricei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi:

Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii.

Am tocat usturoiul marunt.

Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca este nevoie. Lasam sa scada. Cand este gata scoatem puiul pe un platou.

In aceeasi tigaie punem pe foc conserva de rosii cu zaharul, piperul si putina sare. Lasam sa fiarba, completam cu suc de rosii si mai lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga.

Punem la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare. Dupa ce au fiert ii scotem intr-un bol si ii pasam bine impreuna cu 1-2 linguri de unt. Pentru a subtia piureul eu folosesc zeama in care au fiert cartofii si lapte (in cantitati egale).

Eu zic ca este o mancare usoara, simpla si buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

getix 1

08.05.2013, 20:46

nilgun, la marele fix si cu un pahar de vin alaturi

Rocsi 1

08.05.2013, 23:24

Bun, bun, bun

getix 1

09.05.2013, 07:58

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mamaliguta si spanac