Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 4 Iun 2018 | 3154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 buc pulpe de pui ( ciocanele)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri de faina
  • 300-400 gr de smantana
  • sare
  • ulei
  • piper
  • Ingrediente galuste:
  • 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 ml de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana:

Se rade ceapa pe razatoarea cea mare si se pune la calit in uleiul incins, se adauga boiaua de ardei dulce, apoi pulpele si se amesteca pana ce isi schimba culoarea. Se adauga apa cat sa le acopere apoi se lasa sa fiarba. Cand sunt gata, se prepara sosul astfel: Intr-o cana se pune faina, smantana se amesteca, se completeaza cu apa cat sa devina un sos ce curge. Se scot pulpele pe o farfurie, iar in sosul de la ele se adauga aceasta ingroseala, ii zic eu cu smantana. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se adauga din nou pulpele peste sos.

Galuste: Se bat ouale cu furcululita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se rup galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins. Se servesc impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu galuste si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]