Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

de mihaelar63 in Porc, 27 Ian 2015 | 4982 vizualizari

 

Acum vreo... 20 de ani am preparat aceasta reteta doar ca atunci aveam pulpa de oaie . Eram mai tinerei si mai fara posibilitati deosebite . Cumnatul care atunci locuia la tara zice : ,, Hai sa va dau o pulpa de oaie , pana la primavara puteti sa o fierbeti de cate 5 ori in cate o tocana !!! ":)))) . Atunci am ras bine cu gandul la Charlie Chaplin cand isi fierbea bocancul de foame . Pulpa coapata in foi de varza a iesit atat de frageda incat am reusit sa ne pacalim baietelul ca ii servim carne de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 1 capac pulpa porc -1.5 kg
  • 200 gr bacon- slanina afumata
  • 2 linguri untura porc
  • 6 catei usturoi
  • 6-10 frunze varza murata
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta rosie de ardei iute
  • sare
  • verdeata si masline pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc coapta in foi de varza murata:

Pulpa de porc se spala si se zvanta .

Usturoiul se curata si se taie jumatati.

Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .

Slaninuta se feliaza .

Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .

Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .

Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .

In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .

Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .

 Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .

TIPS-URI

1

Aceasta reteta poate fi preparata cu carne de vita , porc , oaie/ miel sau chiar si vanat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc coapta in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor