Puiul generalului Tso

de Mitinita in Pui, 16 Mai 2011 | 3631 vizualizari

 

La noi in oras inca nu a ajuns take out-ul chinezesc,nu avem nici restaurant inca,deci ne descurcam cum putem si facem totul acasa. Au aparut vreo cativa chinezi,probabil si ei procedeaza la fel:))
Iata un fel de mancare foarte popular la take-outurile din State. Nu i se cunosc originile,cert e ca generalul Tso nici macar nu a gustat-o vreodata,iar descendantii lui nici macar nu au auzit de asa ceva. E mai scump decat alte mancaruri,desi nu foloseste ingrediente scumpe.
Traducerea nu e corecta, Pui a la generalul Tso ar fi fost varianta mai buna,dar oare cati o sa fie curiosi sa vada despre ce pui si despre ce general e vorba!:))
General Tso's chicken suna mai bine...si daca numai sa-i facem lui Socaciu in ciuda!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cup supa de pui
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra (am folosit Kotanyi)
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu iute uscat si taiat in bucati(optional)
  • 500 gr de piept de pui
  • 1-2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul generalului Tso:

Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul.

Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.

Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.

Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.

Se mai lasa pe foc cam 3 minute,pana se ingroasa sosul.

Se serveste cu orez alb simplu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul generalului Tso" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui