Pui umplut in crusta de ierburi

de adnia in Pui, 27 Ian 2013 | 2971 vizualizari

 

Am mai spus ca sunt maaare fan vase romane (sau de lut)....si cum aveam in frigider un pui grill frumos si proaspat, i-am pus gand rau:). Si tot uitandu-ma eu pe aici, mi-am gasit inspiratia toooocmai la Mimi "acasa", dar bineinteles ca mi-am pus si eu amprenta personala asupra puiului!

 

INGREDIENTE

  • Deci, avem nevoie de: 
  • 1 pui grill
  • 100 gr. unt
  • condimente (sare, piper, paprika, cimbru, maghiran, coriandru, busuioc, usturoi...si ce va mai place)
  • 1 mar mic
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi
  • 1 conserva mica de ciuperci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut in crusta de ierburi:

 

Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la temperatura camerei, l-am alifiat bine si l-am amestecat cu sare, piper si usturoi pisat (2 catei mici) si l-am aplicat pe burta puiului.

Urmatoare operatiune a fost sa pun pielea puiului inapoi la locul ei si s-o "cos" cu scobitori, ca sa ramana fixata. Dupa care m-am ocupat de umplutura: intr-o lingura de ulei am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat morcovii si la sfarsit ciupercile si putina sare. Dupa ce umplutura s-a racit putin, am umplut puiul , si ca sa fiu sigura ca nu se va scurge, am fixat-o cu un mar mic.

Apoi am transferat puiul in vasul roman din care am scurs apa si l-am imbracat intr-o crusta de ierburi uscate: cimbru, maghiran, busuioc si putina paprika.

Am pus vasul in cuptorul rece si am crescut temperatura treptat, pana ce s-a incins bine, iar carnea s-a patruns. Am stropit totul cu doua pahare de vin alb si l-am lasat in cuptor inca putin, pana cand puiul s-a rumenit.Acum e momentul sa-l scoatem din vasul lui si sa-l transferam pe o tava si servit cu garnitura la alegere. Dar cum puiul meu a zburat direct in farfurii, n-am mai apucat sa-i fac si poza frumoasa de prezentare, asa ca va arat doar cum era el cand l-am scos din cuptor.

A fost foarte fraged (pana si oasele s-au taiat extrem de usor), suculent si aromat! Sper ca v-a placut reteta mea si veti dori s-o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut in crusta de ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

28.01.2013, 08:38

adry88 1

28.01.2013, 10:50

foarte bun si aromat

Sim0na 1

28.01.2013, 21:16

Delicios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din pui, la tigaie