Pui la punga cu sos de tarhon

de Miha in Pui, 21 Apr 2010 | 6387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui ( 2 copanele, 2 aripioare si 1 bucata piept)
  • sare si piper
  • curry
  • boia de ardei
  • oregano
  • rozmarin
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura tarhon uscat
  • 1 lingura otet
  • sare si piepr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga cu sos de tarhon:

In punga pentru friptura punem toate condimentele, apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform. Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la aburi!) si dam din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

Sosul de tarhon:

Tarhonul il oparim in lapte, va avea un gust mai bun si isi va intensifica aroma.

Topim untul, apoi adaugam faina si amestecam enrgic, sa nu se formeze cocoloase. "Desfacem" cu laptele cu tarhon, pus cate putin si amestecand continuu. Se fierbe pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare si piper, iar la sfarsit adaugam si otetul. Mai dam 2-3 clocote, dupa care il turnam peste carnea pastrata la cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga cu sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]