Puiul se spala, se curata, se transeaza, se da deoparte pieptul si se foloseste la alta mancarica.( nu este obligatoriu, se foloseste orice parte din pui). Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb la stimer la aburi. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga ardeii taiati fidelute si cartofii fierti. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie wok punem la incins 2 linguri ulei de masline si prajim putin bucatile de pui condimentate cu sare si piper. Se aseaza bucatile de pui in vasul cu legume si se pudreaza putin cu boia afumata.
In tigaia wok in care am prajit puiul se pune vinul, se da in clocot si se pune peste carne si legume. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute pana puiul se rumeneste, se intorc bucatile de pui si se mai lasa inca 5-10 minute pana sunt rumene pe toate partile.
Serviti cu muraturi sau salata de sezon. Pofta buna!!!
1
pregatiti mancarica cu legumele si mirodeniile preferate