Pui in sos de vin, usturoi si lamaie

de RuxyRux in Pui, 18 Oct 2015 | 3745 vizualizari

 

Nu stiti cum sa mai gatiti puiul? Iata o reteta deosebit de gustoasa, carnea se fragezeste tare bine, iar gustul este unul grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari de piept de pui
  • 5 catei de usturoi
  • 70 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lamaie imensa zeama si coaja si inca o lamaie pentru decor
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
  • un praf bun de busuioc
  • un praf de turmeric
  • 5 linguri ulei (palmier)
  • 1 cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de vin, usturoi si lamaie:

Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua.

Se amesteca untul cu uleiul de masline,  cu usturoiul zdrobit cu sarea, piperul, turmericul, zeama si coaja de la o lamaie si se unge cu el fiecare bucata de pui.

Intr-o tava in care am pus uleiul de palmier am asezat bucatile de carne, am asezat deasupra cate o felie de lamaie, apoi am pus tava la foc foarte mic pe aragaz impreuna cu o canita de apa, un praf de sare si de piper.

Am lasat pana a inceput sa dea in clocot am turnat vinul si am dat tava la cuptor, acoperind-o cu o foaie de copt pergament. La jumatatea coacerii am scos foaia de copt de deasupra si am uns carnea cu zeama din tava de cateva ori.

Eu am ales ca garnitura piureul de cartofi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de vin, usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cocos in vin (Coq au vin)