Pui in sos de cocos si migdale

de Brindusa in Pui, 13 Ian 2011 | 10899 vizualizari

 

Chiar daca mancarea thai sau indiana contine multe condimente, nu este deloc greu sa pregatesti asa ceva. Ca sa-ti fie usor, scoate toate ingredientele si pregateste-le. Apoi pune-le langa tine cand gatesti. Asa o sa fie totul gata in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 200 - 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu coriandru praf
  • 1/2 lingurita cu chili praf
  • 2 lingurite usturoi ras pe razatoarea mica (cam 5 catei de usturoi)
  • 2 lingurite ghimbir ras pe razatoarea mica (cam 7 cm de radacina de ghimbir)
  • 500 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat bucati mici
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de cocos si migdale:

Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie

Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea, cardamomul si foile de dafin. Stir fry cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune in tigaie sosul de cocos, amesteca si lasa sa fiarba incet, acoperit 10- 12 minute sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul scade foarte mult adauga putina apa. 

Cu 2 minute inainte ca mancarea sa fie gata, pune coriandrul.
Serveste cu orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de cocos si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui inabusite cu usturoi