Pui in iaurt pe sticla

de Oana in Pui, 7 Mai 2009 | 11441 vizualizari

 

Carnea de pui marinata in iaurt este deosebit de frageda si are o aroma foarte placuta. Eu am marinat un pui intreg si apoi l-am bagat in cuptor, pe sticla.

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • doua iaurturi micute
  • cimbru proaspat
  • menta proaspata
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in iaurt pe sticla:

Carnea trebuie marinata cel putin 12 ore, pusa de seara la frigider si gatita a doua zi.

Puiul se spala, apoi se pune intr-un castron mai mare, se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se toarna apoi iaurtul si se unge bine peste tot, pe toate partile, apoi se acopera vasul cu o folie si se lasa la frigider.

Adoua zi se scoate puiul din iaurt, se aseaza pe o sticla umpluta cu apa, iar sticla intr-o cratita in care de asemenea am pus apa.

Se lasa la cuptor 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-l din cand in cand cu zeama din craticioara.

Se serveste cu orice fel de garnitura sau salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in iaurt pe sticla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui cu masline , in stil italian