Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi

de RuxyRux in Pui, 31 Ian 2017 | 4180 vizualizari

 

Un fel de mancare exceptional de gustos...va invit sa-l probati, merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 1 cana de faina
  • 1 cana lapte
  • sare dupa gust
  • piper daca doriti
  • 1 borcanel capere( 60 gr.)
  • zeama de la o lamaie mica
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei masline
  • 150 gr. unt
  • 1 ceapa mica
  • ulei masline pentru prajit( sau vegetal)

Spanac:

  • 2 pungi de spanac congelat rondele
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingura amidon
  • 30 gr. unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura iaurt grecesc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi:

Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.

Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,  apoi amidonul dizolvat in trei linguri lapte, se lasa sa se ingroase, sa fiarba inca putin, se adauga iaurtul, se potriveste gustul de sare si se opreste focul.

Puiul grenoblez:

Pieptul de pui se spala, se feliaza subtire ca pentru snitele, se bate usor, se sareaza ( pipereaza daca doriti, eu nu am pus).

Se pregatesc doua vase, unul cu lapte unul cu faina, se trec feliile de piept prin lapte, apoi prin faina si se prajesc la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Intr-o tigaie, se pune uleiul  de masline, se adauga ceapa tocata si se tine pe foc un minut, se pun caperele, apoi zeama de lamaie si se lasa la foc mic doua minute, se pune si untul, apoi laptele, se potriveste gustul de sare si piper.

Peste pui, se pune sosul cu capere si alaturi pe farfurie, spanacul.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant chinezesc