Pui fricassé

de cristeena20 in Pui, 13 Oct 2014 | 12696 vizualizari

 

Am incercat pentru prima data aceasta reteta si am ramas surprinsa de gustul minunat al sosului . Va recomand sa incercati si voi acest pui care cu siguranta va avea succes in familia voastra sau la prieteni.Si daca aveti pui de casa, cu atat mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • un cub de margarina
  • sare, piper
  • 3 cani supa de pui
  • 5 galbenusuri
  • 1-2 lamai
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fricassé:

- Transati puiul in bucati potrivite ; le puteti condimenta in prealabil cu sare, piper, lamaie, usturoi si putin vin alb si il puteti tine o zi la frigider.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt cu margarina si ulei de masline. O lasam sa se caleasca la foc mediu, pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul tocat si el marunt si apoi adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si apoi turnam vin alb. Lasam sa se caleasca cca 3 minute la foc mediu si condimentam cu sare, piper  si turnam supa de pui. Pentru aceasta reteta e important sa lasati sosul de pe tocanita alb, fara alte condimente in afara de sare  si piper.

- Lasam sa fiarba pana se inmoaie ff bine carnea si se desprinde de pe os (eu am folosit cucta pentru fierbere, deoarece am folosit pui de casa, care necesita mult timp de fierbere. Dar am pus totul in cucta doar la jumatatea fierberii. E important sa fiarba la foc mediu, acoperit. 

- Cand carnea e bine fiarta o scoatem intr-un vas cu grija si lasam sosul in cratita.Stoarcem o lamaie in sos Separat amestecam 5 galbenusuri cu un tel cu sos de la pui cu grija , sa nu se gateasca ouale. Adaugati treptat cate putin din sos. Turnam totul in cratita peste sos amestecand bine si stingem aragazul. 

- Adaugam carnea de pui in sos si presaram patrunjel proaspat tocat.

- Servim alaturi de piure de cartofi sau cartofi noi fierti in coaja. Sunt de vis in aceasta combinatie. Si de acest sos nu te poti satura..este deosebit de fin, cremos si lamaia ii da un ton fantastic. Sa nu vorbim de carnea de pui de casa, aproape gelifiata, moale...

TIPS-URI

1

Se poate adauga putina smantana de gatit la galbenusuri. Mie mi-a placut mai mult fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fricassé" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi