Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

de Satisfyyourcravings in , 1 Iul 2018 | 3540 vizualizari

 

Sunt foarte incantata si onorata sa fac parte din aceasta provocare lansata de Delikat pentru noua gama de produse cu ingredientele 100% naturale.
Cei dintre voi care sunteti familiarizati cu stilul meu de gatit si retetele postate pe site, stiti ca, de obicei, evit sa folosesc mixuri de condimente din comert si ca aleg sa le pregatesc acasa. Unul dintre motivele pentru care fac acest lucru este ca, in general, amestecurile de condimente din comert pe care le-am intalnit au ingrediente ascunse precum zahar, potentiatori de aroma sau alti aditivi alimentari.
De aceea, sunt foarte incantata de noua gama Delikat pentru ca acestea contin ingrediente autentice, de cea mai buna calitate.  Astfel, alegand produsele din noua gama Delikat salvez timp si spatiu in bucatarie!
Am decis sa folosesc pentru aceasta reteta Delikat-Condimetele pentru gratar. Carnea este deosebit de frageda si aromata, iar contrastul dintre condimente si sucul de lamaie pune in valoare calitatea ingredientelor. Armonie pura!
Am completat preparatul cu o salata proaspata cu oregano, tot din gama noua Delikat. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 pui intreg sau 6-8 bucati de pui
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pachet condimente pentru gratar din nou gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • sare, piper
  • frunze de busuioc, oregano proaspete pentru servit
  • 1 lamaie pentru servit
  • Pentru salata:
  • 2 rosii
  • 1 castravete mic
  • 1 ceapa mica (eu am folosit roz pentru ca e mai putin picanta)
  • cateva masline Kalamata/ negre si verzi
  • 1 lingura oregano din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • frunze proaspete de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar:

Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa.

Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie.

Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga carnea si se amesteca usor astfel incat puiul sa fie bine acoperit cu marinada. 

Se lasa la marinat minim 5 ore la frigider.

Inainte de a fi fript, se presara sare si piper pe toate bucatile de pui. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) la foc mediu cu uleiul de masline ramas si se adauga bucatile de pui cu partea cu piele in jos. Se acopera cu o farfurie/ capac si se preseaza cu un obiect greu- eu am folosit un mojar. Se lasa 20 de minute, se intoarce si se mai lasa inca 10-15 minute. 

Pieptul de pui se indeparteaza din tigaie cu cateva minute inaintea celorlalte bucati.

Pentru salata, se taie ingredintele julienne sau rondele. Separat se amesteca oregano cu uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi se toarna peste salata. Se amesteca usor. 

Se serveste puiul fraged impreuna cu felii de lamaie, frunze proaspete de busuioc si oregano si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa