Pui cu vin

de Toamna07 in Pui, 24 Ian 2013 | 3339 vizualizari

 

Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru masa din acest weekend, va propun o mancarica tocmai buna pentru familia dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 ciocanele de pui
  • 500 g ciuperci pleurotus sau champignon (eu am folosit pleurotus)
  • 250 g bacon
  • 250 ml vin rosu
  • patrunjel
  • sare,piper,cimbru si boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin:

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta.
Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi lasa apa si apoi le lasam sa se inmoaie putin la capac.
Adaugam copanele,condimentele si o cana de apa fiarta.Lasam sa se inabuse10 minute dupa care adaugam vinul si presaram patrunjelul.

Dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.

Pentru un plus de savoare servim puiul alaturi de masline verzi.

Un preparat bogat in texturi si arome.

Delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti