Pui cu sos de rosii si miere

de Miha in Pui, 13 Iun 2010 | 3942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui si 2 aripioare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 400 g rosii decojite din conserva
  • 1 lingura miere
  • 100 g masline
  • 1 pahar de vin alb
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si miere:

Ceapa tocata marunt si carnea se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa, iar carnea nu mai este rosie se adauga rosiile date prin blender sau taiate cubulete, in functie de preferinta fiecaruia.

Se adauga vinul si putina apa, daca mai este nevoie, atat cat sa fie carnea acoperita. Se aduce la fierbere, apoi se adauga mierea si cimbrul. Se potriveste gustul de sare si piper.

Cand sosul incepe sa scada se pun maslinele si se fierbe in continuare. Aproape de final se pune usturoiul pisat si patrunjelul tocat.

Se serveste cald cu garnitura de piure de cartofi sau orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor si cartofi stelute