Pui cu portocale

de Julie in Pui, 8 Feb 2011 | 4703 vizualizari

 

O rețetă exotica pentru cei care iubesc combinațiile dintre carne ,sosuri
dulci-acrișoare și fructe. O mâncare simplă și elegantă numai bună de preparat persoanei iubite de ziua indrăgostiților.

 

INGREDIENTE

  • 2 copănele de pui, 
  • 2 portocale,
  • 2-3 linguri zeama de lămâie,
  • 1 linguriță cu miere, 
  • 3-4 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute, 
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • morcov
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac mici crestaturi in carne și se pun felii de portocală. Se pun copănelele in amestecul lichid și se lasă la rece pentru 2 ore. Se adaugă apoi felii de morcov și se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit  și incă puțin fără capac până când carnea se rumenește frumos.

 Se servește alături de garnitură de orez și cu decor din felii de portocală.
Și nu cred că ați refuza lânga așa o mâncare veselă și un pahar mare cu vin alb sec, ce "desface limbile și imbată narile." :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga