Pui cu limeta si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 9 Aug 2015 | 4060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 limeta mica
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 800 gr.cartofi noi fierti in coaja
  • ulei pentru prajit cartofii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu limeta si sos de smantana:

Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic.

Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust.

Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).

A doua zi punem in tigaie 2 linguri ulei de masline, pulpele de pui marinate si sosul in care au stat peste noapte. (eu am indepartat aproape toate feliutele de limeta, lasand doar 2 pentru gust).

Adaugam 1/4 cana apa rece,acoperim tigaia si lasam sa se gateasca la foc potrivit pulpele.

Dupa ce apa a scazut punem smantana lichida din cutia de carton si amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie sosul.

Cand sosul are consistenta dorita se gusta, se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde.

Cartofii aurii i-am preparat astfel:

-am spalat cartofii noi, i-am fiert in coaja;

-cand furculita a patruns in cartofi i-am luat de pe foc, i-am trecut sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja;

-am taiat cartofii in sferturi, apoi i-am prajit in baie de ulei pana au devenit aurii;

-i-am scos din ulei, am presarat sare de Himalaya dupa gust si am i-am servit ca garnitura alaturi de pulpele cu sos de limeta si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu limeta si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune