Pui cu legume si portocale

de anca_rm in Pui, 9 Feb 2016 | 3001 vizualizari

 

Mie imi place combinatie de dulce cu carne asa ca am pus in practica o reteta de pui cu topinambur, varza de bruxelles si portocale .
Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.
 

 

INGREDIENTE

  • -1 piept pui
  • -3-4 bucati topinambur
  • -15 bucati varza de bruxelles
  • -1 ceapa rosie
  • -1 catel usturoi
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -50 gr unt
  • -1 portocala rosie
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si portocale:

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).

Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.

Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.

Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.

Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.

 

 

 

TIPS-URI

1

in loc de topinambur se pot pune cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si portocale" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui