Pui cu legume in sos de vin alb

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 4035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 gr costita impanata, fara soric, taiata bucati
  • 1 pui (de aprox. 1,5 kg), taiat in 8-12 bucati si fara piele
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml vin alb sec
  • 250 gr ceapa, curatata
  • 6 cuisoare intregi
  • 150 ml sherry sec
  • 2 foi de dafin
  • 250 gr morcovi mici, curatati
  • 2 tije de telina, curatate si tocate
  • 200 gr ciuperci, sterse si injumatatite
  • 500 ml supa de pui
  • piper negru
  • 100 gr mazare din conserva
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 30 gr unt, moale
  • 2 linguri rase faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in sos de vin alb:

Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte.
Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita.
Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.
Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper.
Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute.
Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu pui si ciuperci