Pui cu alune

de Pelagie in Pui, 16 Feb 2011 | 5563 vizualizari

 

Puiul cu alune este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat, daca te mobilizezi bine poti sa termini in aprox.30 minute o masa delicioasa pentru 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezozat
  • 1-2 cepe (in functie de marimea lor)
  • 1 conserva de rosii maruntite in bulion
  • o punguta mica de alune in coaja sarate (se decojesc)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit puiul
  • condimente optionale: piper, chili, boia iute/dulce
  • 1 cescuta de orez cu bob lung prefiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

Punem orezul in apa pentru ca sa fiarba mai repede. Se taie marunt puiul si se prajeste in ulei. Pentru un gust mai deosebit putem pune in ulei un catel de usturoi taiat pe din doua. Se scurge surplusul de ulei, se mai lasa cat o lingura, se adauga ceapa tocata marunt care se prajeste cu puiul 2-3 minute, apoi conserva de rosii. Se lasa totul sa fiarba acoperit 5-7 minute la foc mic, se condimenteaza dupa gust. Noua ne place mai picant si folosim mult chili. Intre timp punem la fiert orezul cu sare (pentru un gust mai deosebit se poate pune putin unt)

La sfarsit, cand se stinge focul se adauga alunele decojite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la punga, gatit la cuptor