Profiterol

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2010 | 8707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • GOGOSELE:
  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • 1 plic creme instant pt prajituri

Înghetata de caramel

  • 80 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 ml smîntîna de frisca
  • 6 patratele/dreptunghiulete-ciocolata de lapte
  • 1 lingura de zahar pudra

pt decor:

  • 100 ml frisca
  • caramel/ciocolata topita.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

GOGOSELE:Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!
Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic si se umplu gogoselele dupa ce le taiem cate un capacel.

INGHETATA:SURSA

Se pune zaharul la caramelizat(cînd este topit si are o culoare bruna)..se ia vasul de pe foc,si se stinge caramelul cu lapte(folositi o oala încapatoare..la stins se umfla .Se pune vasul inapoi pe foc slab de tot,si se amesteca,pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit/complet/între timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra,apoi se amesteca cu caramelul.augam bucatelele de ciocolata..amestecam,si dam la congelator cateva ore.

In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema,peste globuri de inghetata dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca,caramel/ciocolata topita si dam la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rodie 1

09.10.2010, 15:48

yumy yum bitza, multumesc de reteta.

adry88 1

07.07.2011, 16:37

super bun si delicios

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:44

ti-a iesit minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu crema de vanilie