Primii mei covrigi

de Lau in Piine, 5 Mar 2011 | 5535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g sare
  • mac
  • susan
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primii mei covrigi:

se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc,

se pune drojdia amestecata cu putina apa calda,

se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul.

se rup bucati se modeleaza covrigi,

dupa ce am terminat de modelat, punem apa intr-o oala  la fiert, cu sare,

cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 4 secunde sa se umfle,

ii scoatem cu paleta pe o farfurie,ii punem in tava unsa cu ulei

ii ungem cu ou,presaram mac si susan si ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

cand sunt calzi ii stropim cu putina apa si punem un prosop deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Primii mei covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]