O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate.
Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html
Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.
Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.
Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.
Incalziti cuptorul la 220°C.
Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.
Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.