Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n in Prajituri, 23 Sep 2025 | 161 vizualizari

 

Prajiturile Indiene sunt absolut delicioase, cu o crema fina si blat subtire, insiropat cu portocala. Sunt irezistibil de gustoase.
Pentru aceste Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, smantana, mascarpone, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos:
  • blat:
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • un praf de sare
  • crema:
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • un praf de sare
  • pasta de vanilie
  • 4-5 foi de gelatina
  • 500 gr smantana grasa 30%
  • 100 gr mascarpone
  • sirop:
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • 100 ml apa
  • 3 lg zahar
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata (neagra sau cu lapte)
  • 30-40 ml smantana lichida (lapte)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos:

Cum se prepara aceste Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos:

Separa albusurile de galbenusuri si mixeaza-le spuma cu un praf de sare. Cand se albesc si capata consistenta, incorporeaza zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma. Adauga galbenusurile si mixeaza pana la omogenizare. Incorporeaza faina cu ajutorul unei spatule, amestecand de jos in sus, cu miscari ample ca sa ramana pufoasa compozitia.

Pune aluatul intr-un poche si spriteaza discuri potrivite (3-4 cm) in tava tapetata cu hartie de copt. Spriteaza la distanta de 3 cm una de altul pentru ca vor creste la copt.

Coace aluatul in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pentru 8-10 minute sau pana se rumenesc frumos. Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa la racit, apoi dezlipeste-le cu ajutorul unei spatule.

Intr-o craticioara, pune sucul de portocala, apa si zaharul. Fierbe siropul, apoi lasa-l la racit.

Pregateste crema. Hidreaza foile de gelatina in apa rece, pentru 10 minute. 

Pregateste o baie de aburi. Pune intr-un castron galbenusurile, un praf de sare, zaharul. Amesteca bine si gateste pe baie de aburi, pana se infierbanta compozitia. Atentie sa nu se faca omleta. Scurge bine gelatina hidratata si pune-o in amestecul fierbinte de oua. Amesteca bine ca sa se topeasca. Atentie, nu trebuie fiarta. Adauga pasta de vanilie, apoi lasa putin la temperat compozitia.

Mixeaza bine smantana pana capata consistenta, apoi incorporeaza mascarpone. Toarna si amestecul de oua, mixand continuu. Pune crema la frigider pentru 10-15 minute.

Monteaza prajitura.

Trece cate un disc de aluat prin siropul de portocale si asaza-l intr-o tava. Nu trebuie insiropat prea mult ca sa isi pastreze forma.

Spriteaza un mot din crema rece, apoi asaza deasupra alt disc de aluat insiropat. Spriteaza un mot mic. Pune prajiturile la rece pentru o ora.

Pregateste glazura.

Topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi subtiaza cu smantana lichida pana capata consistenta unui sos.

Glazureaza prajiturile reci cu sos de ciocolata si decoreaza dupa cum doresti.

Sunt absolut delicioase. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]